Културно-уметничко друштво “Златибор“ са седиштем у Чајетини, постоји и ради више деценија. Окупља децу и омладину у оквиру фолклорне и музичке секције, где свака од њих у укупним активностима заузима значајно место. Кроз друштво је до сада „прошло“ преко хиљаду младих са Златибора, Чајетине и околине.

После скоро деценијске паузе, 1996. на тадашњој оснивачкој скупштини удружења грађана донета је одлука о поновном оснивању истоименог друштва где је изгласано да за председника друштва буде изабран г-дин Димитрије Радељић а уметнички руководилац фолклорног ансамбла Владан Милекић Лики, реномирани кореограф из Ужица, који ту функцију обавља и данас. Музичку секцију је водио г-дин Владимир Ковачевић. Исте године у јесен, одржана је прва проба на паркинг простору испред Спортске хале у Чајетини. Убрзо је донета одлука да се пробе играчке секције одржавају у сали за физичко васпитање Основне школе „Димитрије Туцовић“ у Чајетини где се одржавају и данас. У јесен 2000. године скупштина друштва изгласала је одлуку да за председника буде изабрана г-ђа Јела Павловић, дугогодишњи професор стручних предмета у Средњој угоститељско-туристичкој школи у Чајетини која је ту функцију савесно обављала до пролећа 2011.године, када је за председника изабран г-дин Стојан Перишић-Цоле ветеран нашег ансамбла. Актуелни председник је г-ђица Бојана Божанић.

У последњих петнаестак година, поред бројних наступа и признања у Србији, друштво је више пута успешно наступало и у иностранству (Мађарска, Бугарска, Пољска, Белгија, Шпанија, Тунис, Аустрија, Чешка, Словенија, Грчка, ...). Данашњи рад Културно-уметничког друштва „Златибор“ огледа се кроз рад извођачког, припремног, дечијег ансамбла (две групе) и ансамбла ветерана. Уметнички руководилац извођачког, припремног и дечијег ансамбла (група Чајетина) је г-дин Владан Милекић Лики. Функцију уметничког руководиоца дечијег ансамбла (група Златибор) обавља г-ђица Милица Милутиновић. Функцију секретара друштва обавља г-ђица Јелена Кокоровић а шеф народног оркестра је г-дин Милан Каљевић

srpski engleski facebook
СПОНЗОРИ:
Metaloplastika Zlateks TOZlatibor Вендом Cajetina радио Златибор Mlekara Zlatibor