Први ансамбл

Извођачки ансамбл у коме активно ради увек око 50 играча различитих узраста; окосницу ансамбла чине средњошколци и студенти из Златиборског краја. Наступа на готово свим најпрестижнијим фестивалима и такмичењима фолклорног стваралаштва, како у земљи, тако у иностранству. Доследан је фолклорни репрезент Западне Србије и шире.

Дечији ансамбл

Рад са децом одвија се у два ансамбла; на Златибору и у Чајетини. Дечији ансамбл у Чајетини ради од оснивања КУД-а и то у две групе: 1. - 4. разреда и 4. - 8. разреда. Дечији ансамбл на Златибору постоји од 2001.године и ради у три групе: 1. и 2. разред, 2. – 6. разреда и 6. – 8. разреда. Играчки репертоар свих група заснива се на корацима и кореографијама извођачког ансамбла како би деца стасавала за први ансамбл.

Ансамбл ветерана

Ансамбл најстаријих чланова, али уједно и најмлађи ансамбл по стажу, активан је од 1.новембра 2009.године. У свом саставу од тада до данас константно има око 40 играча. Са великим успехом прати репертоар првог ансамбла; тренутно изводи 5 кореографија. Својом одговорношћу и редовним доласком на пробе, ветерани КУД-а Златибор дају узор млађим селекцијама.

srpski engleski facebook
СПОНЗОРИ:
Metaloplastika Zlateks TOZlatibor Вендом Cajetina радио Златибор Mlekara Zlatibor